Vestfossen Marken - festival med lange tradisjoner

Vestfossen Marken er et årlig arrangement som arrangeres i Vestfossen, en bygd i Øvre Eiker kommune i Viken. Marken har en lang historie og har vært en viktig del av bygdas kultur og tradisjoner i over hundre år. Første gang Marken ble arrangert i moderne tid var i 1990. Da hadde den ikke vært gjennomført siden før andre verdenskrig. 

Vestfossen sentrum

Marken startet som et marked der lokale bønder og håndverkere kunne selge sine varer og tjenester. Helt i begynnelsen fant Vestfossen Marken sted en søndag i februar mens markedsfolket var på reise fra Drammensmarken til Kongsbergmarken, men den egentlige grunnen var at hestene skulle få hvile på reisen. Da jernbanen kom, ble arrangementet utvidet til å vare hele helgen. En del omreisende artister var med og sørget for underholdning.

Bredt tilbud

I løpet av årene har arrangementet utviklet seg til å bli en større festival med et bredt utvalg av aktiviteter og underholdning for både barn og voksne. Marken finner vanligvis sted den siste helgen i august og varer fra lørdag til søndag. 

På Vestfossen Marken finner man alt fra leker og aktiviteter for barna til matboder, politiske stands, underholdning og kulturarrangementer for de voksne. Det er også en rekke andre arrangementer som arrangeres i forbindelse med Marken, inkludert Eiker Matfestival 

Samtidig som Vestfossen Marken har utviklet seg over tid, har den også beholdt mye av den opprinnelige sjarmen og tradisjonene som har gjort festivalen så populær blant lokalbefolkningen og besøkende fra andre steder i Norge. Det er en flott måte å oppleve den lokale kulturen og samtidig ha det gøy med familie og venner.